Den e-læring, der udgør det teoretiske fundament for det populære ’Kursus i neuropædagogik’, kan også tages selvstændigt.

E-læring om neuropædagogik klæder dig på til at kende de grundlæggende elementer i neuropædagogikken, og du får nogle refleksionsøvelser, som vil styrke din viden og forståelse for feltet. E-læringen kan gennemføres, når det passer dig og du skal afsætte i alt ca. 3-4 timer til det.

På e-læringsforløbet får du viden om hjernen, forståelse for anvendelse af neuropædagogik i teori og praksis, og neurofaglige redskaber, der kan styrke dit daglige arbejde med borgerne.

E-læringen om neuropædagogik er udviklet i samarbejde med Seminarer.dk, og er skræddersyet til socialpædagoger. Underviserne på e-læringsforløbet er Bente Juul og Susanne Bommelund, som begge er tilknyttet Hjerneskadecenteret Odense.

START E-LÆRING OM NEUROPÆDAGOGIK

E-læringens tre moduler

Modul 1

Giver et indblik i neurologi og neuropsykologi og dermed en forståelse af, hvorfor mennesker handler, som de gør.

Modul 2

Giver en forståelse for den neuropædagogiske tankegang. Hvorfor det er vigtigt at have viden om de kognitive udfordringer og følgevirkninger, den grundlæggende personlighed, og hvad borgeren har med sig i ’sin livsrygsæk’. Derudover får du viden om konkrete neuropædagogiske værktøjer, der er direkte anvendelige i hverdagen.

Modul 3

Giver viden om spejlneuroner og hjernetræthed. To væsentlige aspekter, der har generel og stor betydning for funktionsniveauet for mennesker med kognitive forstyrrelser. Desuden introduceres en model, der gør det let at skabe forandringsprocesser og implementere neuropædagogik i egen praksis.